EK – TEKES: UUDISTAJAT-JULKAISU

EDELLÄKÄVIJÖIDEN KOKEMUKSISTA VIRTAA PK-YRITYSTEN JA STARTUPIEN YHTEISTYÖHÖN

Teonsana sisällöntuottajana Uudistajat-julkaisussa

Suomalainen startup-ilmiö on vaiheessa, jossa startupit ja kokeneet pk-yritykset ovat yhdistämässä osaamisiaan. Tätä kehitystä vauhdittaakseen Elinkeinoelämän keskusliitto EK ja Innovaatiorahoituskeskus Tekes tuottivat Uudistajat-julkaisun. Se on tarkoitettu pitkään toimineille, uudistumistaan pohtiville pk-yrityksille sekä startupeille, jotka miettivät kumppanuutta pk-yrityksen kanssa.

”Yhtä lailla haluamme saada aikaan yhteiskunnallista keskustelua, jotta pk-yritysten merkitys tunnistetaan Suomen talouskasvulle ja työllisyydelle. Julkaisun havainnot perustuvat niin tutkimustietoon kuin case-yritysten kokemuksiin”, toteaa asiantuntija Outi Ervasti EK:sta.

Tekstituotanto asiantuntija- ja yrityshaastatteluina

Teonsana vastasi julkaisun sisällöntuotannosta haastattelemalla startup-kenttään ja pk-yritysten toimintaan erikoistuneita asiantuntijoita EK:sta ja Tekesistä. Julkaisussa haastatellaan myös startup-verkottajina toimivia Pekka Pärnästä (MAD-Partners) ja Petri Viléniä (Industryhack).

Julkaisussa kokemuksistaan kertoo metallialan yritys Pintos, jolle 3D- ja pelitekniikoihin erikoistunut Havamax kehitti uudenlaisesta toiminnanohjausjärjestelmää. HH-kiinteistöpalvelut on tehnyt IGL Technologies -startupin kanssa syvenevää innovaatioyhteistyötä uusien teknologioiden hyödyntämiseksi kiinteistöalalla. Startup-kokemuksiaan jakavat myös metallinjalostaja Joros, muovialalla toimiva Plastep sekä Messukeskus.

Uudistajat-julkaisun ulkoasu on graafikko Ilkka Kumpusen käsialaa.

SFS - viestintä